Teniski klub HATK Daruvar – Prvaci lige

prvaci lige

Hrvatski amaterski teniski klub Daruvar (HATK – Daruvar) nakon višegodišnjih uspješnih teniskih natjecanja ove 2017. godine je prvak i osvajač 3. hrvatske teniske lige. Liga obuhvaća seniorska takmičenja u tenisu u kojima je sudjelovalo 12 ekipa sa području pet županija sjeverno-zapadne Hrvatske.

Ove godine daruvarski tenisači HATK Daruvar su bili u svim susretima uvjerljivi i bez poraza. Završnicu takmičenja su odigrali kvalitetno i uvjerljivo, te u polufinalu svladali ekipu „Varažina 1181“ rezultatom 5:0, a u finalnom susretu su pobijedili teniski klub „Varteks 2“ s rezultatom 4:1.

Uspjeh daruvarskih tenisača HATK Daruvar je rezultat dugogodišnjeg rada, suradnje i sinergije igrača, struke, uprave, članova kluba i dijela društvene zajednice, koja je kroz zadnjih pet godina pružala podršku i osiguravala materijalne pretpostavke za rad i djelovanje ove uspješne generacije daruvarskih tenisača.

Iako je uspjeh ekipni do pobjeda se dolazilo kroz pojedinačne teniske mečeve i susrete parova, te je potrebno istaknuti imena ovih uspješnih i kvalitetnih tenisača, ovogodišnjih pobjednika 3. hrvatske teniske lige.  Njihova imena su: Denis Gabor – igrač, trener i voditelj ekipe, Boris Dragičević, Dejan Dragičević, Marko Pilat, Sven Gabor, Ante Marić, Valentino Janda, Dobrica Dakić i Slaven Mađarić.

Posebno ističemo ulogu u ovogodišnjim takmičenjima daruvarskih juniora Svena Gabora i Valentina Jande, koji će i u budućnosti značiti određeni kontinuitet u takmičenjima i rezultatima HATK Daruvar.

Osvajanjem prvog mjesta u 3. hrvatskoj ligi SZH, tenisače HATK Daruvar u rujnu očekuju kvalifikacije za ulazak u 2. hrvatsku ligu. U navedenim kvalifikacijama HATK Daruvar će biti jedna od rijetkih ekipa koja oslonac u takmičenju traži u domaćim igračima. Time su očekivanja i planovi oko ulaska u 2. hrvatsku ligu neizvjesni, ali svakako predstavljaju veliki sportski izazov za klub i igrače, a poglavito za igrače HATK Daruvar juniorske dobi.